«KALENDERPIKENE»

<<< tilbake

Sparbu teaterlag kaster klærne for en god sak!

Kalenderpikene av Tim Firth ble en flott forestilling som trakk 1.700 publikummere fordelt på 13 forestillinger. Premiere 6. juledag. Det var Hilde Marie Brørs som var engasjert som instruktør, våre egne Per Helge Bøe, Vidar Grande og Andreas Melgård på henholdsvis scenografi, lys og lyd. Samarbeidet gikk knirkefritt på alle plan og det ble med det en trivelig øvingsperiode og gode teaterkvelder.

På scenen møtte du:
Ida Melgård, Anita Stavran, Hilde-Randi Rønningen, Hege Udbye, Heidi M. Taraldsen, Marina Kaldhol, Jan Arne Engan, Hallgeir Modell, Jonas Skjeflo, Brit A. Opsahl, Gerd Marit Nøvik, Marit E. Fladmark, Ailin Wigelius, Kristian Følstad og Even Grande.
Kalenderpikene er basert på en sann historie fra England som også ble en kinosuksess i 2004 med kjente skuespillere som Helen Mirren og Julie Walters i sentrale roller. “Kalenderpikene” er en morsom, sterk og rørende komedie med et alvorlig budskap som bakteppe. Når mannen til Anne dør i kreft, bestemmer venninnene i Sanitetslaget seg for å samle inn penger til en ny sofa til pårørenderommet på kreft poliklinikken på Levanger. De får produsert en kalender, men i stedet for å bruke de vanlige bildene av kirker og landskap bestemmer de seg for å kaste klærne til inntekt for en god sak. De nakne kvinnene skaper full forvirring i lokalsamfunnet og ryktene sprer seg raskt utover i hele verden. Det som skulle bli penger til en ny sofa, blir en kjempesuksess, samtidig som det utfordrer ekteskap, vennskap, familie og samfunnet rundt.

Slik som i originaloppsettet fra England på tidlig 90-tall, så gikk salget av våre 500 kalendere strålende og i mars kunne våre kalenderpiker og kassereren reise til Levanger sykehus med en stor sjekk pålydende 60.500,-. Overskuddet gikk inn i ett fond der barn som pårørende kan søke om trivselstiltak i en ellers krevende hverdag. Trivselstiltakene kan være alt fra kinotur, hotellovernatting, nye klær, ut på middag med familien ol. En stor gave som varmet å gi ifra seg og som varmet og beveget våre mottakere. Det var Ingebjørg Roel Bye og Anne Lise Olsen som på vegne av gruppen Barn som pårørende mottok sjekken.